söndag 29 mars 2009

Lite enkla grilltips


  • Har ni en grill med lock, grilla då alltid med locket på.
  • Med DIREKT grillning menas att man grillar sin mat direkt ovanför briketterna eller gaslågan. På det sättet grillar man allt som tar under 25 minuter att grilla. T.ex. korvar, grönsaker och kotletter.
  • Med INDIREKT grillning lägger man briketterna på sidorna/sidan av grillen och maten på motsatt sida. Förslagsvis med en droppform (se bild ovan) under så safterna samlas upp och förångas på ett fördelaktigt sätt. När man grillar INDIREKT måste ALLTID locket vara på, så att grillen fungerar som en ugn.
  • Låt köttet vila ett par minuter innan servering.
  • Marinera gärna dagen före.
  • Rengör grillgallret med en mässingsborste (se bild ovan). Den förstör inte ytan på grillgallret oavsett om det är av stål eller emalj.
  • Pensla på lite matolja på gallret så fastnar inte maten.
  • Skär inte i köttet för att se om det är klart, använd en termometer.
  • Använd INTE tändvätska. Maten kan få bismak av skiten.

Lycka till

Inga kommentarer: