onsdag 6 oktober 2010

Nyhet - Nikon SB-700


Nikon presenterar nya SB-700 - en lättanvänd blixt, fullspäckad med funktioner i ett kompakt hölje. Den blir ett välkommet tillskott för alla som vill bredda sitt urval och undersöka möjligheterna med Nikon Creative Lighting System.


Blixten har ett intuitivt gränssnitt och lättförståeligt operativsystem, men ändå många avancerade funktioner. Den har Nikons i-TTL, genom-linsen-mätsystem, som garanterar korrekt ljusmätning samt automatisk flerstegszoom som automatiskt känner av vilken brännvidd som används och justerar blixten för bildvinklar mellan 24 och 120 mm. Användaren kan snabbt välja mellan tre belysningsmönster för att passa olika fotograferingstillfällen.

• LCD-panelens nya, förbättrade gränssnitt och en enkel reglagelayout som gör det snabbt och enkelt att ställa in olika funktioner.


• Med ett maximalt ledtal på 28 (för en FX-kamera, vid standardbelysningsinställningen ISO 100 vid 35 mm), är det en kraftfull blixt som fungerar för de flesta fotograferingstillfällen under dagen.


• Flerstegs power-zoom svarar automatiskt på aktuell brännvidd i objektivet och klarar bildvinklar mellan 24 och 120 mm.


• Tre belysningsmönster kan snabbt väljas för att passa varje fotograferingssituation. Det mittvägda mönstret ger mer effekt och högre ledtal och är idealiskt för att lyfta fram ett motiv från sin omgivning. Den jämna inställningen fungerar bra för att ta en bild med gruppfotografier inomhus eller en plan yta och standardinställningen har ett litet eftertryck på mitten och passar de flesta andra situationer.


• Den snabba uppladdningstiden är cirka 2,5 sekunder med NiMH-batterier och alkaliska batterier och cirka 3,5 sekunder med litiumbatterier.


• Det snabba trådlösa reglageläget gör det möjligt att ändra ljusandelarna mellan blixtgrupperna A och B och kan också fungera som en fjärrenhet i Nikon Creative Lighting System.


• SB-700 känner automatiskt av blixthuvudets värme och förlänger uppladdningstiden om blixthuvudets temperatur stiger, vilket skyddar blixten mot värmeskador.


• Blixtens firmware kan enkelt uppdateras via Nikons digitala SLR-kameror.


• SB-700 levereras med hårda lysrörs- och glödlampsfärgfilter av plasttyp, som är mer hållbara, värmetåliga och lättare att använda än konventionella filter av filmtyp. Blixten känner automatiskt av dessa två färgfilter av hård typ och ställer in optimal färgtemperatur på kameran enligt filterinformation från SB-700. Färgfilteruppsättningen SJ-4 är också tillgänglig som tillval.

Det rekommenderade priset är 3 190 kr inklusive moms och säljstart är 26 november.

Källa: Nikon.se

Inga kommentarer: