tisdag 12 augusti 2008

LG:s nya LED

LG utannonserade en LCD-TV med LED-belysning redan för något år sedan, men allt sedan dess har det varit lite tyst om den kommande modellen. Nu har vi dock fått lite mer kött på benen.

Tidigare gick modellen under beteckningen 47LG75, men har nu fått byta namn till det lite häftigare 47LG90 (ju högre nummer, desto bättre är man - eller, hur?).
47LG90 kommer att vara helt LED-belyst och genom det ha ett kontrastförhållande på hela 1′000′000:1. Självklart handlar det om en Full HD-panel.
Utöver den efterlängtade LED-belysningen (med förmågan att visa absolut svart) kommer 47LG90 även att ha 120Hz rörelsehantering, ljusstyrka på 500cd/m2, 3 HDMI v1.3-ingångar, Intelligent Sensor för automatisk anpassning av kontrast och ljusstyrka, "osynliga högtalare", ISFccc kalibrering-kompatibel, USB-port samt LG:s SimpLink.
Det svenska priset är fortfarande lite oklart, men det amerikanska priset verkar hamna på 3599 dollar när den lanseras i septeber. Räkna med åtta-tio kronor dollarn när den väl kommer till Sverige.

(Källa: www.hembiokoll.se)

Inga kommentarer: